Svinjski file sa tikvicama
Potrebni sastojci:
2 manja svinjska filea
2 mlade tikvice
150 g kačkavalja
2 kašike senfa
2 dl pavlake
3 jajeta
3 dl mleka
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na parčad, istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Kačkavalj iseći na tanke listove, a neoljuštene tikvice pomoću noža za guljenje takođe iseći na tanke listove.
3. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
4. Na svaki medaljon staviti list kačkavalja i uviti u dva lista tikvice.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pripremljene medaljone jedan pored drugog tako da se na krajevima preklapaju.
6. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko. Dodati začine po ukusu i preliti preko medaljona da ogreznu. Jelo peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.