Svinjski file u sosu od senfa
- 2 svinjska filea
- 200 g listova slanine
- 3 kašike senfa
- 1 glavica crnog luka
- 300 g šampinjona
- 2 kašike brašna
- 1 dl belog vina
- 3 dl juneće supe
- 1 dl pavlake
- 4 kašike vuster (vorčester) sosa
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
1. Svinjske filee očistiti od žilica i premazati senfom.
2. Na radnu površinu poslagati u dva reda po 100 g lenti slanine tako da se na krajevima preklapaju. Na sredinu staviti premazane filee, a potom listove slanine unakrsno preklapati preko filea kako bi se meso obavilo slaninom. Krajeve pričvrstiti čačkalicama.
3. Tepsiju nauljiti, staviti u nju pripremljen file, prekriti folijom i peći 35 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok slanina ne porumeni.
4. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja kako bi postao staklast, a zatim dodati šampinjone isečene na listove. Dinstati dok sva tečnost ne uvri.
5. Potom posuti brašnom, naliti belim vinom i supom, dodati ostatak senfa, vuster sos i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku i promešati.
6. Pečeno meso iseći na parčad i preliti pripremljenim sosom.