Svinjski vrat u saftu od piva
za 4 osobe
vreme pripreme: 50 min.
Potrebno je:
- 4 veće šnicle od svinjskog vrata
- 1 glavica crnog luka
- 2,5 dl piva
- 1 kašika gustina
- 300 g testenine po želji
- 3 kašike soja sosa
- 2 dl juneće supe
- 1 kašika senfa
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk iseći na kockice te propržiti na masnoći od mesa.
3. Šnicle vratiti, zaliti pivom i junećom supom, dodati soja sos, senf i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Dinstano meso izvaditi, a saft procediti i vratiti u šerpu. Dodati u njega razmućen gustin sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.
6. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz testeninu.
Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti juneću supu iz kocke.
Izvor: Pošalji recept