Tapasi sa sardinama
Za 5 osoba
POTREBNO JE:
- 4 konzerve sardina
- 300 g belog krompira
- 100 g posnog majoneza
- 2 manje zelene salate
- 1 manja crvena paprika
- mešavina začina, biber, so
PRIPREMA:
1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa ga obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. Pasirani krompir ostaviti da se ohladi, a zatim dodati posni majonez, biber, mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati.
3. Baget iseći na parčad. Salatu oprati pa veće listove preseći na polovine ili na četvrtine. Sardine ocediti od suvišne masnoće, a papriku iseći na štapiće.
4. Parčad bageta premazati smesom od krompira. Na svako parče staviti list salate, preko nje jednu sardinu i nekoliko štapića crvene paprike.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana