Tart sa šumskim voćem
POTREBNO (za 4 osobe): 125 g brašna, 50 g šećera, 50 g putera, 15 ml slatke pavlake (za testo), 600 g miksovanog šumskog voća, 100 g šecera u kristalu
(za fil)
PRIPREMA: Brašno, šecer, slatku pavlaku i puter umesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta. Fil: pola kolicine šumskog voca ukuvajte sa šecerom, na umerenoj temperaturi, tako da voće ostane celo. Poredajte voće preko testa, pa preko toga stavite ostatak svežeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.
REČ NUTRICIONISTE
Uživajte u aromatičnom desertu sa šumskim voćem koje će vam „darovati“ veliku količinu neorganskog gvožđa, beta karotena i pektina, što će bitno popraviti vaš nutritivni i zdravstveni status.
Kalorija (po porciji): 170