Tavče sa ribom

by | jul 15, 2013

tavce

Sastojci:

  • 600 g krupnog belog pasulja
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 manja glavica belog luka
  • 400 g fileta soma
  • 3 šargarepe
  • 2 crvene paprike
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika mlevene paprike
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šargarepu, crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice, a filete soma na krupnije kocke. Ljutu papričicu i beli luk što sitnije iseckati.
2. U dublju šerpu sipati vodu, dodati pasulj i ostaviti da proključa. Zatim ga procediti i naliti toplom vodom, dodati šargarepu, lovorov list, polovinu crnog i belog luka te poklopiti i kuvati dok pasulj ne omekša.
3. Posebno na malo ulja propržiti preostali crni i beli luk, a potom dodati ljutu i slatku papriku te i njih kratko propržiti. Dodati izmiksani pelat paradajza i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U gotov umak dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Omekšao pasulj sa povrćem procediti i pomešati sa pripremljenim umakom.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati pripremljenu smesu, naliti tečnošću u kojoj se pasulj kuvao da ogrezne i odozgo utisnuti filete soma. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: