Teksaško-meksički kukuruzni hleb by 24Kitchen

by | januar 24, 2013

Sastojci:

  • 150 g slanine
  • 160 g brašna
  • 140 g kukuruznog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • jedna supena kašika kejdžun začina
  • 25 g šećera
  • 2 jaja
  • 55 ml suncokretovog ulja
  • 130 ml svežeg mleka
  • 50 g javorovog sirupa
  • 215 g zamrznutog kukuruza
  • 75 g čedar sira

Način pripreme:

1. Iseckajte slaninu na sitne kockice i zapržite je u tiganju na jakoj vatri sa malo ulja. Posle ocedite kockice na kuhinjskom ubrusu.

2. Sipajte u prvoj činiji obe vrste brašna, prašak za pecivo, šećer i kejdžun začin. Promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U drugoj činiji pomešajte jaja, ulje, mleko (umesto svežeg mleka možete koristiti i ređe kiselo mleko) i javorov sirup, koji možete zameniti medom.

4. Dodajte suve sastojke u tečne i pažljivo promešajte.

5. Dodajte komadiće slanine, kukuruz i narendani čedar, ali sačuvajte malo sira da pospete na kraju. Promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Namažite uljem okrugli pleh ili tiganj, sipajte smesu za hleb u nju. Pritisnite i poravnajte smesu. Pospite malo čedar sira. Pecite hleb na 180 stepeni, 25 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: