Fina salata

by | oktobar 31, 2011

Potrebni sastojci:Fina salata

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

1/2 glavice ljubičastog kupusa
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
80 g zelenih maslina
3 jajeta
200 g majoneza
1,5 dl pavlake
100 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica senfa
so, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Priprema:

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

1. Glavicu ljubičastog kupusa očistiti od spoljnih listova i korena te izrezati na tanke rezance.
2. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i senf, dodati začine po ukusu i promešati.
5. U većoj posudi sjediniti kupus, kukuruz šećerac, zelene masline, rendana jaja i tunjevinu. Preliti pripremljenim umakom od majoneza i polako promešati.
6 Pripremljenu salatu staviti u frižider da se ohladi.

 

 

Tagovi: