Teleća čorba s povrćem
Sastojci:
- 300 g teletine
- 1 glavica crnog luka
- 2 manje šargarepe
- 1/2 crvene paprike
- 1 tikvica
- nekoliko cvetova karfiola
- nekoliko cvetova brokolija
- 2 krompira
- 2 l vode
- 2 lovorova lista
- list celera i peršuna
- mešavina začina
- biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu, brokoli i karfiol očistiti i izmiksati u multipraktiku.
2. Teletinu i krompir iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, sipati vodu, dodati krompir, lovorov list i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima peršuna i celera.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama