Teleća rebra na kajmaku

by | februar 25, 2015

teleca rebra na kajmaku Potrebno je (za dve osobe):
700 g telećih rebara sa pauflekom, 30-40 g kajmaka, 2 dl mleka, 500 g krompira

Priprema:
Teletinu odvojte od kostiju, pa začinite solju i biberom i četiri i po sata pecite u rerni na 140 stepeni C. Da se ne bi uhvatila korica, prekrijte meso aluminijumskom folijom. Krompir isecite na kriške, začinite solju, biberom, poprskajte s malo soka od limuna i dodajte malo luka. Pecite u rerni 45 minuta, na 160 stepeni C. Kad se rebra ispeku i prohlade, isecite ih na trake širine 2 cm. Potom u tiganj stavite mleko i kajmak i kuvajte dok se ne svede na 2/3 prvobitne mase. Potom dodajte rebra i još malo kuvajte na ringli, dok jelo ne dobije homogenu strukturu.

Služite uz pečeni krompir.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kafana XTako je suđenoX, Bulevar Mihajla Pupina 165b, www.kafanatakojesudjeno.com

Tagovi: