Teleće šnicle u sosu od badema
Sastojci:
- 700 g telećih šnicli od buta
- 100 g prženih badema
- 0,5 dl belog vina
- 1 dl pavlake
- brašna po potrebi
- 1 ravna kašičica senfa
- 4 dl juneće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samleti u prah.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, belo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.
5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana