Teleći nokturno by 24Kitchen
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 koren paškanata
- ½ male glavice celera
- 30 g maslaca
- 1 žumance
- 250 g teletine
- 1 glavica luka
- 1 češanj belog luka
- 1 ljuta paprika
- 1 kašičica crvenog bibera
- ½ kašičica majčine dušice
- So i biber po želji
Način pripreme:
1. Korenje očistite, operite i kuvajte u malo vode dok ne omekša.
2. Iscedite i pasirajte dok je vruće. Dodajte maslac, žumance i posolite po želji. Nemojte dodavati mleko ili vodu, neka pire ostane gušći.
3. Isecite crni luk, beli luk i papriku i pržite u malo ulja. Dodajte meso isečeno na manje zalogaje. Mešajte 3-4 minuta, začinite s malo crvenog bibera i majčine dušice. Dodajte i so i biber.
4. U plehu prekrivenim papirom za pečenje, pomoću šprica oblikujte gnezda od pirea. U sredini stavite meso. Pre serviranja zapecite u rerni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen