Teletina sa graškom i njokama

by | mart 10, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećeg mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 400 g njoka
  • 200 g graška
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 50 g celera
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 dl belog vina
  • mešavina začina, ulje
  • malo mirođije

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i celer očistiti i iseći na kockice.
2. Teletinu iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i šargarepu te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati teletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati grašak, mlevenu papriku, mirođiju, paradajz pire i belo vino pa nastaviti sa kuvanjem.
6. Pred kraj dodati obarene njoke, začiniti po ukusu i promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: