Testenina sa kobasicama
za 4 osobe
vreme priprema: 30 min.
pečenje: 60 min.
Potrebno je:
- 500 g sitne testenine
- 350 g dimljene kobasice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl belog vina
- 2 kašike seckanog peršuna
- 400 g pelata paradajza
- 8 dl supe od povrća od kocke
- 200 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a pelat paradajza izmiksati u blenderu.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza i kuvati dok ne proključa.
3. Potom dodati sitnu testeninu i dinstati uz povremeno dolivanje supe od povrća dok testenina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začine po ukusu.
4. Kobasice iseći na deblje kolutove i prokuvati u belom vinu. Potom ih ocediti i sjediniti sa testeninom.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju testeninu sa kobasicama. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i kratko zapeći u rerni na 200 ºC.
Savet plus: Za pripremu ovog jela odaberite sitnu testeninu u obliku zrna pirinča.
Izvor: Dobra hrana