Testenina sa kobasicama

by | septembar 7, 2012

za 4 osobe

vreme priprema: 30 min.

pečenje: 60 min.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g sitne testenine
  • 350 g dimljene kobasice
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 dl belog vina
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 400 g pelata paradajza
  • 8 dl supe od povrća od kocke
  • 200 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, a pelat paradajza izmiksati u blenderu.

2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza i kuvati dok ne proključa.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Potom dodati sitnu testeninu i dinstati uz povremeno dolivanje supe od povrća dok testenina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začine po ukusu.

4. Kobasice iseći na deblje kolutove i prokuvati u belom vinu. Potom ih ocediti i sjediniti sa testeninom.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju testeninu sa kobasicama. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i kratko zapeći u rerni na 200 ºC.

Savet plus: Za pripremu ovog jela odaberite sitnu testeninu u obliku zrna pirinča.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: