Testenina sa tunjevinom

by | jul 30, 2012

Potrebno je:

  • 1 pakovanje testenina
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1/2 praziluka
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 dl pasiranog paradajza
  • 50 g maslina
  • mešavina začina
  • mlevena crvena paprika
  • origano
  • bosiljak
  • peršun
  • parmezan za posipanje
  • ulje

Priprema:

1. Praziluk i crveni luk sitno iseckati, šargarepu isitniti u blenderu, a masline iseći na komadiće.

2. Na malo ulja propržiti praziluk i crveni luk, dodati šargarepu i dinstati 15 min.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Zatim dodati tunjevinu i dinstati još 10 min. pa dodati pasirani paradajz.

4. Na kraju dodati mešavinu začina, crvenu papriku, origano, bosiljak, peršun i masline.

5. U slanoj vodi skuvati testeninu, ocediti je i preliti pripremljenim sosom.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Testeninu posuti parmezanom pre služenja.

Recept Nevene Jakovljević Ugarčine iz Novog Sada

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: