Testenina sa ukusnim prelivom
- 400 g testenine u obliku pužića
- 4 dl neutralne pavlake
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pilećeg belog mesa
- 30 g putera
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g buđavog sira
- mešavina začina, biber
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i poprskarti sa malo ulja kako se ne bi lepila.
2. Pileće belo meso i crvenu papriku iseći na kockice, crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuvanja dodati buđavi sir, začiniti po ukusu i kuvati dok se sir ne otopi.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.