Tikvice na provansalski način

by | mart 10, 2015

tikvice

Potrebno je:
– 1-2 glavice crnog luka (sitno iseckanog), 3 tikvice (tanko sečene na krugove), 3-5 paradajza (oljuštenih i isečenih na kolutove), malo senfa, 2 čena belog luka (sitno seckanog), maslinovo ulje, so i biber po ukusu, pola ili cela kašika začina (origano, bosiljak, ruzmarin ili neki drugi koji volite), 1 kašika rendanog parmezana.

Priprema:
– Propržite luk na ulju dok ne omekša i porumeni. Potom ga stavite na dno pleha, prethodno premazanog uljem, i poređajte isečene tikvice. Posolite, pa preko njih stavite isečen paradajz.
– Nakon toga, napravite sos tako što ćete dodati malo maslinovog ulja u senf i dobro izmešati, tako da se dobije kompaktna smesa. U nju stavite beli luk i začine, pa prelijte preko povrća.
– Pospite parmezanom i jelo pecite na 220 stepeni C oko pola sata (dok ne prumeni).

Razgovarala: Brankica Treskavica
Sagovornik: Dragana Ferlinc, direktorka „Euroketeringa“
Foto: PR

Tagovi: