Tikvice sa tunjevinom

by | april 22, 2013

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 4 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 šargarepe
  • 80 g majoneza
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 1/4 praziluka
  • 2 dl tartar sosa
  • mešavina začina
  • ulje, so

Priprema:

1. Tikvicama odseći vrhove pa ih pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšale tikvice uvaljati u brašno, zatim u umućena 2 jajeta te jedan po jedan list pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću i prekriti krpom da omekšaju.
3. Šargarepu i jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i praziluk što sitnije iseckati.
5. Sjediniti tunjevinu, krastavce, praziluk, masline, šargarepu, jaja i majonez. Dodati začine po ukusu i promešati.
6. Svaki list pohovane tikvice premazati sa malo pripremljenog fila pa ga urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolovane tikvice preliti tartar sosom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: