Timbalo s piletinom by 24Kitchen
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g belog pilećeg mesa
- 2 glavice luka
- 1 kašičica kurkume
- ½ kašičice majčine dušice
- 1 kafena šoljica belog vina
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 4 sveže pečurke
- 100 g buđavog sira
- so i biber po želji
- maslac i prezle za podmazivanje kalupa
Način pripreme:
1. Meso isecite na tanke šnicle i istucite tučkom za meso. Posolite i pobiberite.
2. Luk isecite na polumesece i dinstajte s pola količine maslinovog ulja zajedno s vinom, malo majčine dušice i kurkume. Posolite po želji.
3. Pečurke isecite na kriške i dinstajte na istom ulju. Začinite majčinom dušicom, solju i biberom.
4. Premažite vatrostalne posude maslacem i pospite prezlama. Na dno i preko stranica stavite šnicle tako da im krajevi slobodno vise preko ivice. Sipajte po kašiku dinstanog luka i pritisnite. Na njega stavite malo sira, a zatim i pečurke. Na njih ponovo sir i završite lukom. Ponovo dobro pritisnite nadev. Preklopite krajeve šnicle da biste zatvorili nadev. Premažite maslinovim uljem, pospite prezlama i ispecite jelo u već zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Nemojte peći duže od 10-15 minuta.
5. Timbalo servirajte toplo s odgovarajućim prilogom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen