Tiramisu mus
Sastojci:
- 16 piškota
- 2,5 dl mleka
- 1/2 kašičice nes kafe
- 2 žumanceta
- 150 g maskarpone sira
- 4 kašike čokoladnog likera
- 120 g šećera u prahu
- 50 g čokolade u prahu
- rendana kora od 1/2 limuna
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag fiks
- 3 banane
Priprema:
1. Žumanca sjediniti sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kremasta masa.
2. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom.
3. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati maskarpone sir i šlag od slatke pavlake pa promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati rendanu koru limuna, a u drugi čokoladu u prahu i čokoladni liker.
4. Umutiti mleko i nes kafu.
5. Pripremiti četiri šire staklene čaše. Piškote natopiti pripremljenom smesom od mleka te po dve staviti u svaku čašu. Preliti ih sa malo fila od limuna i prekriti kolutovima banana. Zatim naneti red piškota, preliti filom od čokolade i poslagati kolutove banana. Odozgo naneti malo preostalog fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama