Tofinek sa krompir-pireom i celerom by 24Kitchen

by | mart 21, 2013

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 1 glavica celera
  • 1 crvena paprika
  • 250 g tofu sira
  • 8 kriški slanine
  • maslinovo ulje
  • 400 g spanaća
  • 40 ml belog vinskog sirćeta
  • 2 kašike senfa
  • so i biber

Priprema:

1. Oljuštite krompir i glavicu celera. Isecite krompir na četvrtine, a celer na kockice. Kuvajte ih 20 minuta. Naton toga dobro iscedite.
2. Isecite tofu sir i paprike na trake. Postavite dve kriške slanine jendnu preko druge, da bi izgledale duže. Na jednom kraju postavite nekoliko trakica tofu sira i nekoliko trakica paprike. Uvijte slaninu kao rolat.
3. Zagrejte tiganj sa kapljicom ulja. Poređajte rolate sa tofu sirom u tiganj i zapecite ih sa svake strane, dok ne postanu hrskavi, 8 minuta.
4. Ugnječite krompir i iceler. Dodajte senf, malo sirćeta, so i biber. Na kraju dodajte prethodno opran i sitno iseckan spanać. Dobro promešajte.
5. Servirajte pire, a preko njega tofinek.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: