Tofinek sa krompir-pireom i celerom by 24Kitchen
Sastojci:
- 800 g krompira
- 1 glavica celera
- 1 crvena paprika
- 250 g tofu sira
- 8 kriški slanine
- maslinovo ulje
- 400 g spanaća
- 40 ml belog vinskog sirćeta
- 2 kašike senfa
- so i biber
Priprema:
1. Oljuštite krompir i glavicu celera. Isecite krompir na četvrtine, a celer na kockice. Kuvajte ih 20 minuta. Naton toga dobro iscedite.
2. Isecite tofu sir i paprike na trake. Postavite dve kriške slanine jendnu preko druge, da bi izgledale duže. Na jednom kraju postavite nekoliko trakica tofu sira i nekoliko trakica paprike. Uvijte slaninu kao rolat.
3. Zagrejte tiganj sa kapljicom ulja. Poređajte rolate sa tofu sirom u tiganj i zapecite ih sa svake strane, dok ne postanu hrskavi, 8 minuta.
4. Ugnječite krompir i iceler. Dodajte senf, malo sirćeta, so i biber. Na kraju dodajte prethodno opran i sitno iseckan spanać. Dobro promešajte.
5. Servirajte pire, a preko njega tofinek.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen