Tofu kebab s bademima i brusnicom
Potrebno je:
50 g prosa, 60 g tofu sira, jedna tikvica, jedna žuta i jedna crvena paprika, 25 g kandiranih brusnica, 20 g badema, cimet, koren đumbira, sok od jedne pomorandže, so, biber
Priprema:
Proso skuvajte i dobro ohladite, dodajte seckane bademe, kandirane brusnice, sok od pomorandže, rendani koren đumbira, cimet, so i biber, pa sve dobro izmešajte. Na ražnjiće nižite tikvice, žutu i crvenu papriku i tofu sir, prethodno isečene na odgovarajuće komade (po želji). Kratko grilujte ražnjiće na roštilju i servirajte ih tople na hladnom prosu.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran organske hrane Gnezdo, www.gnezdoorganic.rs, tel. 060 740 7408