Torta kapresa
Potrebno je:
- 5 jaja
- 350 g šećera
- 200 g badema
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- šećer u prahu
- 250 g voća po izboru (jagode, maline, kupine, borovnice…)
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Pržene bademe preliti vrućom vodom, oljuštiti i samleti.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Penasto umutiti puter sa 200 g šećera i uz neprestano mešanje dodavati jedno po jedno žumance.
Članak se nastavlja posle reklama
3. U smesu dodati rastopljenu čokoladu i bademe pa promešati.
4. Belanca ulupati u čvrst sneg i lagano umešati u puter. Peći u podmazanom, okruglom plehu na 150 ºC 30-40 min.
5. Ohlađenu tortu prevrnuti na tacnu i obilno posuti šećerom u prahu.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Napraviti sirup: u 150 ml vode skuvati voće i 150 g šećera te ga procediti.
7. Pre služenja na svako parče torte naneti kašiku-dve sirupa.
Članak se nastavlja posle reklama
Ova čuvena italijanska torta je jedna od najsočnijih čokoladnih torti. Prijatno!
Recept Radojke Veljić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama