Torta Mazarin by 24Kitchen

by | januar 2, 2013

Za testo:

  • 220 g brašna
  • 1 štapić vanile
  • prstohvat soli
  • 150 g maslaca
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 žumance

Za fil:

  • 190 g maslaca
  • 150 g marcipana
  • 105 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 120 g bademovog brašna
  • 1 Iimun
  • Pospite: šećerom u prahu

Način pripreme:

1. Za testo pospite brašno na dasku i napravite malo udubljenje. U njega stavite meki maslac, unutrašnjost štapića vanile, žumance i šećer u prahu. Postepeno mešajte sastojke. Čim od testa napravite loptu, spljeskajte je i uvijte u providnu foliju. Ostavite testo u frižideru 30 minuta.
2. Namažite maslacem kalup za pitu sa izuvijanim zidovima. Razvucite testo i prebacite ga u kalup. Dobro ga pritisnite po dnu i zidovima i napravite rupice. Odozgo stavite parče papira za pečenje, a na njemu šaku pasulja za tzv. slepo pečenje. Pecite na 190 stepeni 10 minuta.
3. Za fil u činiju stavite maslac i sećer u prahu, zatim ih umutite mikserom. Dodajte jaja jedno po jedno, bez prekida. Nakon toga dodajte malo po malo marcipan i mutite.
4. U umućenu smesu dodajte izrendanu koru Iimuna i promešajte lopaticom. Nakon toga dodajte fino samlevene bademe i ponovo promešajte. Prelijte fil preko ispečene osnove i poravnajte. Pecite tortu na 180 stepeni 30 minuta.
5. Napravite šablon u obliku cveta od kartona. Postavite šablon na ohlađenu tortu i preko cveta pospite šećerom u prahu. Tako ćete preko torte dobiti beli cvet.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: