Torta s jogurtom i pomorandžama by 24Kitchen

by | januar 29, 2013

Za koru:

  • 2 belanca
  • 50 g šaćera
  • 3 žumanca
  • 50 g brašna
  • 25 g istopljenog maslaca

Za mus sa kiselim mlekom:

  • 6 g želatina (3 lista)
  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g kiselog mleka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 limun

Za dekoraciju:

  • 3 pomorandže
  • 1 supena kašika marmelade od kajsija
  • 1 upena kašika pistaća

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Za mus potopite Iistove želatina u činiju s hladnom vodom. Nakon 10-15 minuta izvadite ih iz vode, i prebacite ih u šerpicu. Zagrejte i mešajte dok se želatin ne rastvori.
2. U činiji pomešajte kiselo mleko. Malo dodajte u želatin i promešajte. Nakon toga vratite mešavinu u ostatak kiselog mleka. Dodajte sok od Iimuna i šećer u prahu. Promešajte.
3. Umutite Iagano pavlaku. Dodajte je u mešavinu sa kiselim mlekom, promešajte i ostavite mus u frižideru na jedan sat.
4. Za koru mikserom Iagano umutite belanca. Dodajte pola šećera i nastavite mućenje sve dok na dobijete gustu penu. Žumanca umutite na pari sa drugom polovinom šećera. Nakon toga dodajte umućena belanca u umućena žumanca, te pažljivo mešajte kutlačom. Dodajto brašno i promešajte. Na kraju dodajte rastopljeni maslac.
5. Namažite maslacem kalup za tortu sa pokretnim dnom i sipajte smesu u njega. Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stopeni oko 20 minuta.
6. Pomorandže se filtriraju iznad činija. lseckajte ih na komadiće, oslobodite ih od kora. U sok od pomorandži koji ste sakupili dok ste ih čistili, dodajte marmeladu od kajsija i promešajte. Dodajte i komadiće pomorandže i zalijte ih dobro mešavinom od soka jedne marmelade.
7. lzvadite ohlađenu koru iz ka|upa i okrenite je. Prebacite mus u veliki špric sa glatkim vrhom. Napravita s|oj musa iste debljine kao kora, tako što ćete početi od sredine, spiralnim pokretima.
8. Poređajte komadiće pomorandži spolja preko musa, vodeći računa o pravcu. Pospite pistaće.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: