Torta sa bananama

by | maj 15, 2012

SASTOJCI:

Za koru:

500 g mlevenog keksa
1 kašika pekmeza od kajsije
2 dl mleka
4 kašike šećera

Za fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1/2 l mleka
6 kašika gustina
5 žumanaca
15 kašika šećera
2 vanil šećera
1 margarin

Za šam:

5 belanaca
10 kašika šećera
2 vanil-šećera
2 banane

Članak se nastavlja posle reklama

PRIPREMA:

1. Pomešati keks, pekmez, mleko i šećer. Masu dobro umutiti, pa je oblikovati kao koru na tacni.
2. U ključalo mleko sipati mešavinu od dobro umućenih žumanaca, šećera, vanil-šećera i gustina. Pažljivo kuvati dok se fil ne zgusne.
3. Kada se ohladi, umutiti omekšali margarin.
4. Na pari kuvati dobro umućen šam od belanaca, šećera i vanil-šećera, sve dok smesa ne bude čvrsta.
5. Na koru od keksa staviti polovinu fila, rasporediti banane iseckane na kolutiće, pa ih prekriti drugom polovinom fila.
6. Tortu premazati šamom i ukrasiti po želji.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Rozalije Penzeš iz Bečeja
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: