Torta sa malinama

by| septembar 18, 2011

Potrebni sastojci:Torta sa malinama

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

600 g svežih malina
300 g mlevenog keksa
600 g šlaga
2 dl pavlake
600 g piškota
3 dl mleka
6 dl kisele vode
3 kašike šećera
ekstrakt vanile

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. U odgovarajućoj posudi umutiti prašak za šlag i kiselu vodu u čvrst krem. Dodati šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
2. Pripremljen šlag podeliti na tri dela.
3. U prvi deo dodati mleveni keks i dobro izmešati. U drugi deo dodati 100 g malina i umutiti mikserom. Treći deo umutiti sa malo ekstrakta od vanile.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti providnom folijom, pa dno prekriti piškotama prethodno natopljenim u mleko, premazati filom od mlevenog keksa i odozgo poslagati maline.
5. Potom premazati filom od malina i prekriti drugim redom natopljenih piškota.
6. Na kraju celu tortu premazati šlagom od vanile i dekorisati po želji.

  1.  

 

 

Tagovi: