Torta „Vivače“ by 24Kitchen
Sastojci:
- 300 g piškota
- 45 ml svežeg mleka
- 4 kašike konjaka
- 250 g mekog maslaca
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 3 kašike kakaa
- 2 vanile
Za grilijaš:
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica mlevenih oraha
Način pripreme:
1. Karamelizujte šećer za grilijaš i dodajte orahe. Promešajte i sipajte karamel na dasku prekrivenu papirom za pečenje. Nakon što se grilijaš ohladi, usitnite ga u avanu.
2. Umutite jaja i šećer u penasti krem. Dodajte vanilu za bolju aromu.
3. U drugoj posudi dobro umutite maslac sa šećerom u prahu.
4. Promešajte dva krema i dodajte kakao.
5. Umešajte mleko i konjak. Piškote isecite na komade i prelijte mlakem.
6. Promešajte ih s kremom i na kraju dodajte grilijaš. Pažljivo sve promešajte.
7. Gotovu smesu sipajte u kalup za tortu s mehanizmom. Poravnajte površinu i ostavite tortu u frižideru jedan dan da se stegne i sjedini.
8. Pre serviranja uklonite prsten i ukrasite po želji.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen