Tortilja sendviči
za četiri osobe
POTREBNO JE:
- 8 gotovih tortilja
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g pelata paradajza
- 1 kašika seckanog peršuna
- origano, bosiljak
- prstohvat belog luka u prahu
- 400 g kačkavalja
- 1 veza mladog luka
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na tanke trake, mladi luk na kolutove, pelat paradajza izmiksati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti piletinu, pa dodati pelat paradajza, bosiljak, origano, beli luk u prahu I začine po ukusu. Sve zajedno kratko propržiti.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati mladi luk i polako promešati.
4. Jednu tortilju posuti sa malo kačkavalja i premazati slojem fila od piletine. Preko fila opet posuti malo kačkavalja i preklopiti drugom tortiljom. Pripremljen sendvič blago pritisnuti dlanom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još sendviča.
5. Teflonski tiganj zagrejati, a potom na njega staviti sendvič tortilju. Kratko propržiti sa jedne strane da se sir otopi, vodeći računa da tortilja ne izgori. Potom pomoću francuske kašike okrenuti drugu stranu te i nju kratko propržiti.
6. Pržene sendviče ostaviti da se ohlade, a zatim ih iseći na trouglove.
Izvor: Dobra hrana