Tortilje s kobasicom i ovčijim sirom
– Za 2-4 osobe sa salatom.
Potrebno je:
– 3 jajeta, 50 g izrendanog mančego sira (ovčiji sir), 10 g peršunovog lista sitno iseckanog, 85 g oceđenih pikilo paprika iz konzerve (vrsta čili papričica slatkog ukusa) sitno iseckanih, 3 kašike maslinovog ulja, 6 skuvanih mladih krompira isečenih na komadiće, 40 g čorizo kobasice, iseckane na tanke kolutove.
Priprema:
– Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
– U dubljoj činiji ulupajte jaja, a potom dodajte sir, peršun, paprike i začinite (so, biber). – Sada zagrejte ulje u tavi (prečnik 20 cm) i propržite krompir tri minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite krompir iz tiganja rešetkastom kašikom i ostavite ga u zasebnoj posudi. U istoj tavi pržite kobasice tri minuta. Vratite krompir u tavu i ulijte mešavinu s jajima. Pecite pet minuta, a potom tavu stavite u rernu na još 8 do 10 minuta.
– Isecite tortilje i poslužite na tanjiru uz zelenu salatu.
Specijalitet najpoznatijeg kuvara na svetu – Džejmija Olivera.
Foto: Jamie magazine