Tortilje u bešamel sosu

by| avgust 27, 2011

Potrebni sastojci:Mafini sa šunkom

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1 pakovanje tortilja

Članak se nastavlja posle reklama

1 glavica crnog luka

350 g mlevene junetine

Članak se nastavlja posle reklama

50 g dimljenog suvog vrata

50 g mariniranih šampinjona

50 g kečapa

100 g krem sira

1 zelena salata

Članak se nastavlja posle reklama

1 crvena paprika

4 kašike ulja

origano, so

Za preliv:

80 g margarina

Članak se nastavlja posle reklama

2 kašike brašna

4 dl mleka

1 jaje

150 g kačkavalja

muskatni oraščić, so

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

 

1. Crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice, suvi vrat takođe iseckati na kockice, a marinirane šampinjone na listove.

2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati papriku, te i nju kratko propržiti.

3. Potom dodati mlevenu junetinu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Pred kraj dinstanja dodati suvi vrat, marinirane šampinjone, kečap, origano i začine po ukusu, pa još malo prodinstati.

5. Tortilje ispeći sa obe strane u nepodmazanom teflonskom tiganju.

6. Pečene tortilje premazati tankim slojem krem sira, naneti list zelene salate i premazati filom. Zatim ih urolovati i poređati u nauljenu vatrostalnu činiju.

7. U manjoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i uz neprestano mešanje pržiti dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i ostaviti da se prohladi.

8. U prohlađenu smesu dodati jaje i promešati.

  1. Pripremljene tortilje preliti sosom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

 

Tagovi: