Trendovi u ishrani za 2022: Krompirovo mleko, klimatarijanstvo…
Trendovi u ishrani za 2022. uključuju krompirovo mleko kao i mleko od graška i lešnika….
Prema Vejtrouzu (engl. Waitrose), britanskom trgovinskom lancu, food trendovi sledeće godine uključiće krompirovo mleko te hranu bogatu umamijem –ukusom koji, kako kažu, objedinjuje sve ostale. U svom godišnjem izveštaju o hrani i piću, ovaj supermarket je predvideo da će novi potrošački trendovi postati popularni u Britaniji, ali i širom Evrope.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Trendovi u ishrani za 2022.
Najintrigantnija novina svakako je krompirovo mleko, koje je u Švedskoj proizvela kompanija Veg. Tu su i drugi, zanimljivi alternativni mlečni proizvodi – od graška, ovsa i lešnika, za koje proizvođači kažu da je, pri njihovoj proizvodnji, manja emisija CO2, nego, recimo, kada je u pitanju proizvodnja bademovog ili sojinog mleka.
Pročitajte i… Koje je najbolje biljno mleko za vas i kako se pravi?
Osim toga, smatra se da će sve popularnija biti ishrana koja uključuje svest o uticaju na klimatske promene, takvozvano “klimatarijanstvo”. Reč je o načinu ishrane koji je usmeren na smanjenje emisije ugljen-dioksida. Tako će se, na primer, klasični goveđi hamburgeri praviti pola od mesa, a pola od sočiva, a usput, brinuće se i o načinu pakovanja. U ovom slučaju, fokus je na uticaju hrane na okolinu, a ne na benefitima onoga što jedemo. Prioritet je, očekivano, smanjenje ukupnih emisija.
A kako će stvarno biti – videćemo tek sedeće godine!
Tekst originalno objavljen na: ljepotaizdravlje.hr