Trostruki užitak
Sastojci:
- 400 g šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- 150 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 pudinga od vanile
- 250 g putera
- 1 pakovanje ”pti ber” keksa
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a potom dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati brašno, prezlu i mlevene orahe, pa lagano promešati.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći je dok ne porumeni. Pečenu koru preliti sa 2 dl mleka.
Fil:
1. U dublju šerpu sipati 6 dl mleka i staviti da se kuva.
2. Posebno umutiti 2 pudinga od vanile, 200 g šećera, žumanca i 2 dl mleka.
3. Dobijenu mešavinu sipati u kipuće mleko i kuvati, uz stalno mešanje, dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a zatim je sjediniti sa penasto umućenim puterom i podeliti na dva dela.
5. U jedan deo staviti 100 g otopljene čokolade i dobro promešati kako bi se dobio braon fil.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati žutim filom, pa poređati red keksa prethodno natopljenog u mleku, a preko naneti braon fil.
2. Tortu dekorisati sa 100 g rendane čokolade.
Izvor: Dobra hrana