Turska rolada

by | avgust 22, 2013

Turska Rolada

Sastojci:

  • 400 g kiselog testa
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 paprika babura
  • 1 ljuta papričica
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1/2 veze peršuna
  • 3 dl jogurta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber, so

Priprema:

1. Papriku baburu i crni luk iseći na kockice, ljutu papričicu na kolutove, a peršun i beli luk sitno iseckati.
2. U tefl onskom tiganju na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati papriku baburu i ljutu papričicu te dinstati dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati meso i peršun, začiniti po ukusu, pa dinstati još 15 minuta, uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Radnu površinu posuti brašnom, pa po njoj razvući nadošlo kiselo testo na debljinu od 5 mm. Po testu ravnomerno rasporediti mesni fi l pa ga urolovati, te rolat iseći na kriške širine 5 cm.
5. Zemljanu posudu nauljiti i po dnu poređati punjeno, rolovano testo, te staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
6. Posebno pomešati jogurt, pavlaku i malo belog luka te začiniti po ukusu. Pečenu roladu izvaditi iz rerne pa preliti pripremljenim sosom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: