U susret Food Talku: 10 malih kulinarskih tajni
Šta učiniti sa zagorelom rižom ili kako voće što duže održati svežim? Otkrijte 10 korisnih kulinarskih tajni svetskih stručnjaka i uštedite sebi vreme i novac.
1. Ako vam riža zagori, na iskoristivi deo stavite parče belog hleba i pustite da odstoji 5 – 10 minuta. Hleb će upiti ukus zagorele hrane.
2. Pre nego što počnete da sečete ljute papričice, ruke natrljajte biljnim uljem. Tako miris i ljutina neće ući u pore kože.
3. Ako niste sigurni da li su jaja još sveža, stavite ih u vodu dubine desetak centimetara – ona koja ne isplivaju dobra su za upotrebu.
4. Kokice ćete pre napraviti ako zrna potopite na desetak minuta u vodu. Zatim ih obrišite i pecite kao i obično.
5. Banane nikada ne stavljajte u činiju s ostalim voćem jer otpušta gasove zbog kojih će svo ostalo voće pre sazreti, te propasti pre vremena.
6. Krompir će kasnije proklijati ako imeđu krompira stavite jednu jabuku.
7. Kada vam nakon večere ostane malo vina, nemojte ga prosipati, već ga zamrznite u kockice i iskoristite pri kuvanju.
8. Zamrznuto meso će se lakše otopiti ako ga prelijete s malo sirćeta.
9. Kako ne biste plakali dok sečete luk, koren, unutrašnjost i sredinu prethodno isecite spolja.
10. U borbi protiv suza od luka pomaže i ako prethodno skinete i prvi sloj lukovice.
Više o konferenciji Food Talk 2013 pročitajte OVDE.
Tekst: Life Content
Izvor: Tportal.hr