U susret Food Talku: Predstavljamo vam indijsku nacionalnu kuhinju

by | maj 8, 2013

Jela indijske kuhinje se spremaju brzo i lako, obiluju začinima, svežim povrćem i voćem. Tokom pripreme jela nema strogog pridržavanja receptima, već su sve kombinacije dozvoljene.

indijska kuhinja

Svi regioni u Indiji neguju svoje specifičnosti, a zajedničko za sve regione je upotreba žitarica – pirinač, pšenica, kukuruz ili proso, koji se zavisno od regije kombinuju sa sočivom ili pasuljem, povrćem, mirisnim marinadama i čatnijem. Tome se mogu dodati jela od mesa, živine, ribe, jogurta i kokosa.

Hrana je uglavnom vegetarijanska, ali mnogi specijaliteti sadrže jagnjeće, pileće, kozije ili čak riblje meso. Indijska kuhinja je uglavnom vrlo ljuta i začinjena, zato polako, i natenane uživajte u hrani.

Smatra se da indijska kuhinja ima najviši nivo svesti. Još u toku pripreme jela oseća se posebno zadovoljstvo i radost, a kad je jelo gotovo, na trpezi je sama božanska hrana. U Indiji inače važi poslovica „Kako jedeš, tako misliš“.

Članak se nastavlja posle reklama

Od indijskih specijaliteta, preporučujemo indijsku dosu. Recept za ovo ukusno jelo možete pronaći OVDE.

Više o regionalnoj koferenciji „Food Talk 2013“ pročitajte OVDE.

Tekst: Life Content
Izvor: www.hotelclub.com

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: