U susret Food Talku: Predstavljamo vam špansku nacionalnu kuhinju

by | maj 4, 2013

Ukoliko želite nešto laganiji obrok, španska kuhinja će vam i te kako prijati. Ona je kompleksna i zanimljiva, bazirana na etničkim i kultorološkim suprotnostima Pirinejskog poluostrva.

paelja

Na jugu Španije preovladava mediteranski duh i specijaliteti od ribe i plodova mora, dok centralni deo zemlje nudi izvrsna jela od mesa i jaja. Na severu, pak, Španci preferiraju kuvana jela i variva od više vrsta mesa i povrća.

Jedno od najpopularnijih španskih pića je Sangria, napitak od vina i voća koji savršeno „klizi“ uz španske specijalitete.

Neka španska jela postala su, zahvaljujući razvoju turizma u Španiji, internacionalna. Pa su tako svetsku slavu stekla specijaliteti poput paelje, fabada i tortilji.

Članak se nastavlja posle reklama

U zavisnosti od regije, paelja se priprema na različite načine. Originalni recept za tradicionalnu valensijsku paelju pogledajte OVDE.

Više o regionalnoj koferenciji „Food Talk 2013“ pročitajte OVDE.

Tekst: Life Content
Izvor: www.hotelclub.com

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: