U susret Food Talku: Ukusni egipatski doručak

by | jun 9, 2013

Ukoliko se nađete u Egiptu, pored predivnih znamenitosti i jedinstvene kulture, najveće uživanje pronaći ćete u tradicionalnoj kuhinji.

Egypt-breakfast

Egipatski doručak je obično veoma jednostavan i sadrži sastojke koje većina ljudi ima u svojim kuhinjama, poput jaja, luka, paradajza i fava pasulja

U vreme doručka Egipćani se najčešće odlučuju za „Foul Madamas“. Ovo jelo se pravi od fava pasulja, leblebija, belog luka i limuna. Od gore se preliva sa maslinovim uljem, alevom paprikom, tahini sosom, tvrdo kuvanim jajima i zelenim povrćem iseckanim na kockice.

„Shakshouka“ je još jedan poplaran obrok za doručak, koji se jede širom Severne Afrike i Srednjeg Istoka, i predstavlja omlet sa lukom i paradajzom. „Eggah“ je takođe jedna verzija omleta, koja se pravi sa spanaćem, paradajzom, fetra sirom, peršunom i lukom.

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto odlaska u restorane, Egipćani mnogo više uživaju da svoju hranu uzimaju i ”za poneti”, a tako je i sa doručkom.

Više o konferenciji Food Talk 2013 pročitajte OVDE.

Autor: Life Content
Izvor: Hostel Bookers, wikipedia

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: