Ukusan i zdrav sladoled sa kojim ne možete pogrešiti
Ako se još uvek niste okušali u pripremi domaćeg sladoleda, krajnje je vreme da to promenite. Možda vam se čini da je sve skupa previše komplikovano ili da su vam potrebni nekakvi posebni aparati, ali to zaista nije tako. Sve što vam treba je malo dobro volje i slobodnog vremena, kao i jednostavan recept.
Sastojci
4 banane
250 g indijskih oraha ili oraha
2 kašike kokosovog ulja
3 kašike organskog sirovog kakaa
zasladite po želji: yacon sirup, med, agava…
Pročitajte i… Savršena sladoledna verzija omiljenih Leduri makarunsa
Priprema
Deo pripreme odrađuje se noć pre.
Iseckajte banane, stavite ih u kesu pa u friz preko noći.
Indijske orahe natopite u vodi i stavite ih u frižider preko noći.
Sutradan u blender ubacite smrznute banane, oceđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kakao i zasladite po želji.
Izmiksajte dok ne dobijete glatku masu.
Premestite u posudu, poklopite i zamrznite dok se ne stegne, oko 4 do 6 sati.
Ako će vam stajati duže, pre posluživanja sladoled možete ostaviti 5 do 10 minuta na sobnoj temperaturi da malo otpusti kako biste od njega napravili lepe kugle.
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Y