Ukusan obrok sa malo kalorija – Specijaliteti sa piletinom (recepti)

by | februar 28, 2020
recept piletina

Nakon perioda slavlja i konzumiranja vrlo kalorične hrane vreme je da pređemo na nemasna jela koja ne goje i ne opterećuju želudac. Predstavljamo vam dva specijaliteta sa piletinom koje je izvor vitamina B kompleksa, fosfora, gvožda, cinka i proteina

Pečene pileće grudi sa susamom 

Za 2 osobe

Priprema 50 minuta

Sastojci:

400 g pilećih grudi
100 ml majoneza
2 supene kašike senfa
100 g rendanog parmezana
kašičica belog luka u prahu
kašičica origana
kašičica susama
200 g šampinjona
4 struka mladog luka
biber
so

Savršena trpeza za iznenadne goste

recept piletina

Članak se nastavlja posle reklama

 

Priprema:

Majonez, senf, parmezan i beli luk ubacite u dublju posudu i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenom smesom premažite pileće grudi, posolite, pobiberite, pospite susamom i origanom, a potom poređajte u vatrostalnu posudu, prethodno premazanu puterom. Prekrijte papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 185 stepeni. U međuvremenu operite šampinjone i propržite ih kratko na ulju. Sačekajte desetak minuta da se ohlade pa ih poslužite sa iseckanim mladim lukom. Piletinu ukrasite listovima origana, piše „Story“.

Članak se nastavlja posle reklama

Salata od piletine sa bademom

Za 2 osobe

Priprema 35 minuta

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:
2 pileća filea oko 400 g
2 čena belog luka
kašičica soja sosa
0,25 kašičice crvene mlevene paprike
kašika maslinovog ulja
2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
3 kašike meda
200 g badema
1 zelena salata
3 kašičice senfa
2 kašičice balzamiko sirćeta
so
biber

Ukusna posno jelo: Šaran zapečen u rerni

 

Priprema:

Sok od svežeg limuna pomešajte sa soja sosom, biberom, mlevenom paprikom, kašikom meda, belim lukom i malo soli. Dobijenu marinadu pospite po piletini, prekrijte folijom i ostavite da odstoji. Nakon 15 minuta meso izvadite iz frižidera i pecite na zagrejanom gril tiganju s pola kašike ulja. Kada se ohladi, isecite ga na kocke i ubacite u činiju za serviranje. Po njemu pospite zelenu salatu i bademe, a potom sve prelijte mešavinom senfa, balzamiko sirćeta, soli i ostatakom ulja i meda.

Foto: Guliver/Gettyimages

Članak se nastavlja posle reklama