Ukusni paketići

by | januar 11, 2013

  • 500 g lisnatog testa
  • 4 paradajza
  • 150 g kulena
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 200 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike mleka
  • Origano

Način pripreme:

1. Paradajz i kulen iseći na kolutove, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (9×9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti kolut paradajza, zatim kolut kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posuti sa malo kačkavalja i origana po ukusu te dva paralelna kraja preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti načinod preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mleko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu da se krajevi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: