Ukusni pesto sos od peršuna

by | februar 8, 2019

Iako ima specifičan i jak ukus gotovo da nema osobe koja ne voli pesto sos. A njegova višenamenska upotreba je takođe nešto zbog čega nam je baš on omiljeni sos. Može se koristiti kao namaz, sos za pastu ili kao dodatak jelima od mesa i ribe. Otkrivamo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste do sada navikli. I verujemo da će vam se jako dopasti. Javite nam utiske!

Sastojci: 

1 veća veza peršuna

2-3 čena belog luka

7 kašika maslinovog ulja

Članak se nastavlja posle reklama

60gr golice

10-15 badema

prstohvat soli

Članak se nastavlja posle reklama

1-2 kašike parmezana (po ukusu)

Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranu… 

Priprema: 

Dobro oprati peršun. Ostraniti drške i ostaviti da se prosuši. Na tiganju propržiti badem i golicu. Skinuti sa vatre kada semenke  počnu da pusketaju. Sačekati da se ohladi i sve sastojke staviti u blender i izmiksati.

Foto: Pixabay

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi: