Ukusni pesto sos od peršuna
Iako ima specifičan i jak ukus gotovo da nema osobe koja ne voli pesto sos. A njegova višenamenska upotreba je takođe nešto zbog čega nam je baš on omiljeni sos. Može se koristiti kao namaz, sos za pastu ili kao dodatak jelima od mesa i ribe. Otkrivamo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste do sada navikli. I verujemo da će vam se jako dopasti. Javite nam utiske!
Sastojci:
1 veća veza peršuna
2-3 čena belog luka
7 kašika maslinovog ulja
60gr golice
10-15 badema
prstohvat soli
1-2 kašike parmezana (po ukusu)
Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!
Kliknite na sledeću stranu…
Priprema:
Dobro oprati peršun. Ostraniti drške i ostaviti da se prosuši. Na tiganju propržiti badem i golicu. Skinuti sa vatre kada semenke počnu da pusketaju. Sačekati da se ohladi i sve sastojke staviti u blender i izmiksati.
Foto: Pixabay
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.