Uštipci od mesa

by | maj 1, 2013

Sastojci:

  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 2 jajeta
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 dl pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 5 kašika brašna
  • 150 g mladog sira
  • 0,5 dl ulja
  • bosiljak, biber
  • mešavina začina

Način pripreme:

1. Crni i beli luk očistiti pa crni luk izrendati na krupno, a beli luk na sitno rende. Mesnatu slaninu što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaja, prašak za pecivo, pavlaku, brašno, slaninu, crni i beli luk. Dodati bosiljak i začine po ukusu te dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke prečnika 4 cm.
4. Mladi sir iseći na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: