Uštipci od mesa
Sastojci:
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 2 jajeta
- 100 g mesnate slanine
- 1 dl pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- 150 g mladog sira
- 0,5 dl ulja
- bosiljak, biber
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Crni i beli luk očistiti pa crni luk izrendati na krupno, a beli luk na sitno rende. Mesnatu slaninu što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaja, prašak za pecivo, pavlaku, brašno, slaninu, crni i beli luk. Dodati bosiljak i začine po ukusu te dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke prečnika 4 cm.
4. Mladi sir iseći na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama