Uvertira od peršuna by 24Kitchen

by | decembar 21, 2012

Sastojci:

  • 4 vezice peršuna
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica mirođije
  • 2 češnja gnječenog belog luka
  • so, biber i muskatni oraščić po želji
  • 2 jajeta
  • 150 zrnastog kravljeg svežeg sira
  • ½ kašičice suvog kvasca za hleb
  • brašno
  • 20 g maslaca

Za sos:

  • 100 g majoneza
  • 100 g kiselog mleka
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Način pripreme:

1. Usitnite peršun i luk
2. Kratko ih dinstajte na maslacu, dok se ne smanji količina, ali neka ostanu sirovi.
3. Dodajte beli luk i začine. Promešajte i ostavite smesu da se ohladi.
4. Zelenoj smesi dodajte jaja, kvasac i toliko brašna da dobijete gusto, lepljivo testo. Na kraju umešajte i sir i ostavite na toplom 20 minuta da smesa malo naraste.
5. Vlažnim rukama oblikujte kuglice, uvaljajte u brašno i ispecite u vrućem ulju.
6. Umešajte kiselo mleko i majonez, dodajte beli luk u prahu i sitno iseckan peršun pa začinite solju i biberom.
7. Poslužite sa sosom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: