Vanil-krem sa želatinom

by| oktobar 19, 2011

Potrebni sastojci:Vanil-krem sa želatinom

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

5 dl mleka
2 vanil-šećera
5 žumanaca
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g želatina
preliv od čokolade

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa.
5. Preliv od č6. okolade razliti po č7. ašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne.

Tagovi: