Vanilice sa višnjama

by| avgust 18, 2011

Potrebni sastojci:Vanilice sa višnjama

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Za vanilice:
4 belanceta
250 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje

Za fil od višanja:
150 g višanja
2 dl slatke pavlake
1 šlag fiks

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

Vanilice:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca i polovinu šećera.
2. Kada sneg postane gust, dodati preostali šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Pripremljen fil sipati u poslastičarski džak i istiskivati gomilice fila veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u poluotvorenoj pećnici kako bi para mogla da izlazi na 110 ºC 45 min.

Fil:
1. Višnje izmiksati u blenderu kako bi se dobila fina kaša.
2. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag. Dodati kašu od višanja i umutiti mikserom.

Finalni postupak:
1. Ohlađene vanilice širom stranom umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti ih na rešetkastu podlogu da se ohlade.
2. Zatim spajati po dve vanilice sa filom od višanja i staviti u frižider da se stegnu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: