Varivo od graška

by | septembar 27, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 600 g mladog graška
  • 300 g šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašika brašna
  • 1 veza mirođije
  • 4 kašike ulja
  • 1 l juneće supe
  • začin C, biber

Priprema:

1. Luk i šargarepu iseći na kockice, mirođiju sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu pa dinstati uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok šargarepa ne omekša.
3. U omekšalu šargarepu dodati grašak, te nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje supe.
4. Kada grašak i šargarepa omekšaju, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Brašno razmutiti sa malo vode i umešati u varivo pred kraj kuvanja. Zatim nastaviti sa kuvanjem uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: