Varivo od kobasica i jabuka

by | januar 2, 2012

Sastojci:

– 4 supene kašike maslinovog ulja,
– 450 g kuvane pileće ili svinjske kobasice, isečene na dijagonalne kolutiće,
– 4 srednje jabuke (ajdared), oljuštene, isečene na kriške,
– ¼ supene kašike bibera,
– ¼ supene kašike suvog timijana ili majčine dušice.

Postupak:

1. Zagrejte 2 supene kašike maslinovog ulja u veći tiganj na srednjoj temperaturi. Dodajte kobasice i dinstajte ih okrećući ih dok ne dobiju svetlo braon boju, a oko 6 minuta. Izvadite kobasice i ostavite ih po strani. Dodajte još dve supene kašike maslinovog ulja u tiganj.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Preostale 2 supene kašike maslinovog ulja zagrejte u tiganju u kome ste dinstali kobasice. Ubacite kriške jabuke, biber i timijan u tiganj i dinstajte, dodajući dve supene kašike vode. Dinstajte jabuke dok ne omekšaju mešajući često, oko 12 do 14 minuta. Vratite kobasice u šerpu, pomešajte ih sa jabukama i dinstajte ih još malo zajedno.

Porcije: 4;

Priprema: 5 minuta;

Članak se nastavlja posle reklama

Kuvanje: 20 minuta;

Ukupno: 25 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: