Vatrena piletina
Sastojci:
- 1 manje pile
- 2 glavice crnog luka
- 2 crvene paprike
- 1 žuta paprika babura
- 2 šargarepe
- 4 paradajza
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 2 ljute papričice
- 1 dl ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Pile iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu paprika iseći na krupnije kocke. Šargarepu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu iseći na kolutove, šampinjone na listove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk. Zatim dodati šargarepu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana